Spelkwaliteit 18 maart

Spelkwaliteit 18 maart

Op zaterdag 18 maart hebben we de workshop Spelkwaliteit gegeven bij Scouting St. Jeroen Bambi in Hengelo Overijssel.

Het doel van spelkwaliteit is om het Scoutingprogramma onder de loep te nemen en om de kwaliteit van het spelaanbod naar een hoger niveau te halen, zowel op regio als op groepsniveau. Monika van Boheemen vanuit het landelijk service centrum kwam naar Hengelo om de workshop te geven.

In de ochtend hebben groepsbegeleiders en praktijkbegeleiders zich gezamenlijk  bezig gehouden met de golden circle, waarna er uitgebreid is ingegaan op het spiekbriefje. Er werden vragen besproken als “Waarom zijn we betrokken bij scouting, hoe werken jullie binnen jullie groepen”. Vanuit de materie ontstonden er nuttige gesprekken tussen de groepen onderling, waardoor er in alle openheid ruimte voor elkaar was en verschillende inzichten werden besproken.

Na een goed verzorgde lunch gingen we verder met alleen de praktijkbegeleiders.  Met de praktijkbegeleiders zijn we dieper op de doorlopende leerlijn ingegaan met behulp van actieve werkvormen, binnen Scouting Nederland natuurlijk de leukste manier van leren!

Op woensdagavond 5 april gaan we met de praktijkbegeleiders verder met het bordspel “Power up your game” die ze daarna mee naar hun groep mogen nemen.

 


Ga terug naar het overzicht