Actueel trainingsaanbod

Praktijkbegeleiderstraining – voor de zomer 2021 

De praktijkbegeleider is een belangrijke sleutelfiguur als het gaat om het kwalificeren van leiding. Daarom willen we de kennis van de trainers delen met nieuwe praktijkbegeleiders. Met een voorbereidende opdracht en een live praktijkdag op 5 juniDaarna volgt een huiswerkopdracht op de eigen groep en een online afrondende sessie. Graag willen we voor de zomer de nieuwe praktijkbegeleiders trainen, inschrijven gaat via SOL. 

Moduletraining (online) – voor de zomer 2021 

Het trainersteam van de regio Twenteland biedt voor de zomer de mogelijkheid om online modules A (en daarna B) te volgen om je uiteindelijk te bekwamen als gekwalificeerd leidinggevende. In de vorm van losse modules van een uur. Dit doen wij in een realtime samenwerkingssysteem genaamd Miro in combinatie met Teams. Inschrijven voor de online modules gaat via SOL. Zodra we van start gaan, laten we het jullie zo snel mogelijk weten. 

Moduletraining (offline) – na de zomer 2021  

Wil jij je kwalificeren voor leidinggevende? Dan kun je 2 moduledagen (twee zaterdagen) volgen A en B. Voorafgaand aan de moduletraining wordt een online voorbereidende opdracht gegeven. 12 modules worden behandeld afgestemd op de leerwensen van de deelnemers. Daarna bekijk je samen met je praktijkbegeleider of je het geleerde kunt toepassen bij je eigen speltak en ontvang je een kwalificatieteken voor gekwalificeerd leidinggevende. Je mag ook eerst Moduledag B en daarna Moduledag A doen. Inschrijven voor de moduledagen gaat via SOL. De planning volgt.  

Moduledag A: 

Module 1: Spelvisie en Spelaanbod 

Module 2: Scouting in de samenleving 

Module 3: Scouting Academy 

Module 7: Motivatietechnieken en groepsproces 

Module 8: Veiligheid 

Module 10: Gewenst gedrag 

Moduledag B: 

Module 4: Leeftijdseigene kenmerken 

Module 5: Activiteitenwensen en spelideeën 

Module 6: Programmeren 

Module 9: Presenteren en uitleggen activiteiten 

Module 11: Evalueren 

Module 12: Gesprekstechnieken en overleg 

Workshopdag Scoutingtechnieken – na de zomer 2021 

Parallel aan de live moduledagen worden ook workshops Scoutingtechnieken georganiseerd bestemd voor kaderleden van de regio Twenteland. De invulling wordt nog nader bepaald, denk bijvoorbeeld aan EHBO, Scoutingtechnieken, ADHD/ASS (Autisme)Inschrijven voor een workshop gaat via SOL. 

Teamleiderstraining – 2022 

De (online) teamleiderstraining wordt in 2022 herhaald.  

Onderwerpen die behandeld worden zijn: verdeling van taken en verantwoordelijkheden, kwaliteit bewaken van het activiteitenprogramma, breinontwikkeling, kernkwaliteiten, leiderschap, motivatie, problemen oplossen, evalueren en veiligheid. 

Online trainen op verzoek? 

Wil je met je groep een online training over een specifiek onderwerp, dan kijken wij of we aan de opleidingsvraag tegemoet kunnen komen, mail naar SA@regiotwenteland.nl 

 

Trainers Scouting Academy Regio Twenteland 

Astrid Strabbing (coordinator) 

Jasper Klein 

Bram Onrust 

Dorinda Lucas 

Johwie Bos 

Marieke Euverman 

Manon Botting