Scouting Academy Regio Twenteland

Even voorstellen…
Team Scouting Academy Regio Twenteland is een enthousiaste groep van 20 vrijwilligers met veel scoutingkennis en ervaring. We zijn er voor de kaderleden van de regio Twenteland om hun deskundigheid te bevorderen. Hiervoor is er een trainersteam en een groep instructeurs. Daarnaast is er een praktijkcoach die de praktijkbegeleiders van de groepen ondersteunen. Kwaliteit vinden wij belangrijk en we zorgen ervoor dat we onszelf ook blijven ontwikkelen. De coördinator SA en (vak)opleider spelen een rol in dit kwalificatieproces. Daarnaast staan we open voor nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor Scouting Academy.

Trainer worden?
We zijn op zoek naar trainers!! Op jaarbasis worden 5 trainingsweekenden gepland. Eerst loop je mee en begeleid je een subgroep. Er wordt van je verwacht dat je jouw trainingsonderdeel goed voorbereid. Dat je praktische werkvormen kunt inzetten. Je bent vrij in hoe je dit aanpakt, maar wel volgens de gestelde leerdoelen. Er is een opleidingsbudget voor trainers om landelijke cursussen op het gebied trainen te volgen. Het trainersteam en OT (ondersteuningsteam) zorgen voor leerzame, leuke en lekkere trainingen. Ben jij onze nieuwe aanwinst? Mail naar SA@regiotwenteland.nl

Instructeur worden?
Gaat jouw interesse meer uit naar het aanleren van Scoutingtechnieken? Kijk dan eens naar de kwalificatiekaart van instructeur op www.scouting.nl. Er zijn verschillende specialisaties. Maak dan een keuze wat jij graag zou willen doen. Op dit moment hebben we instructeurs hakken/zagen/snijden, pionieren, navigeren en thema-instructeurs EHBO. Graag willen we toe naar een breed aanbod van Scoutingtechnieken. Bijvoorbeeld een instructeur primitief koken of vuur stoken. Daar hebben we behoefte aan. Vraag een informerend gesprek aan met de coördinator SA (Astrid Strabbing).