De Praktijkcoach

De praktijkcoach is er om de praktijkbegeleider te begeleiden en te ondersteunen. Hierbij ondersteunt de praktijkcoach bij het ontwikkelen en vaststellen van competenties binnen Scouting Academy. Zij is er ook om de kwaliteit van de competenties te borgen.
Samen met de praktijkbegeleider is de praktijkcoach verantwoordelijk voor de individuele ontwikkeling van vrijwilligers en stelt zij vast of er aan de benodigde competenties voor een kwalificatie wordt voldaan.

In de regio Twenteland hebben we op het moment 2 praktijkcoaches:

  • Heleen van der Kolk voor: Almelo, Bentelo, Den Ham, Goor, Nijverdal, Haarle, Markelo, Rijssen, Hengelo, Borne en Vriezenveen
  • Joyce Vorgers voor: Hengelo, Delden en Borne

 

Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Laat het ons dan weten!
Contact opnemen met Scouting Acadamy kan via het contactformulier.

 

Hieronder stellen we ons nog kort voor.

Heleen van der Kolk- Huizinga

Ik ben begonnen als kabouter bij de Heraldagroep in Hengelo. Daarna ben ik stam geweest bij de Bataven en kabouterleidster bij Hasselo.

Voor mijn werk ben ik naar Waalwijk verhuisd en heb ik een aantal jaar Scoutsleidster geweest in Kaatsheuvel. Na een paar jaar actief te zijn geweest voor de World Jamboree in 1995 in Dronten ben ik er even uit geweest.

Toen mijn eigen kinderen oud genoeg waren voor de scouting ben ik begonnen bij de Bataven, in 2011 ben ik daar praktijkbegeleider geworden. Twee jaar later werd ik gevraagd als praktijkcoach in Regio Twenteland.

Na mijn Gilwell (in 2014) ben ik wat actiever in scouting geworden. Ik ben trainer geworden, ben ik landelijk actief geworden binnen Scouting Academy Team Informatie en Communicatie, en inmiddels ook actief binnen Team Support Academy Support als landelijk opleider Oost Nederland.

Naast mijn scouting werk ik als quality manager bij een ballon/ luchtschip bedrijf. Verder speel ik klarinet bij Concodia en geocachen we onder de nickname Thuishuis.

 

Joyce Vorgers

Hoi!
Ik ben Joyce, 27 jaar en ik kom uit Hengelo.
Opgegroeid binnen de st. Jeroen Bambi groep, waar ik alle speltakken heb doorlopen vanaf dat ik 4 jaar oud was.
Hierna (bege)leiding geworden en geweest bij verschillende speltakken en verschillende groepen.

Sinds 1,5 jaar ook praktijkcoach voor de regio Twenteland, wat ik erg leuk vind om te doen. Ik vind het bijzonder om mensen te mogen zien groeien binnen scouting en ze daarbij te mogen begeleiden en erg leuk om bij verschillende groepen een kijkje in de keuken te mogen nemen.

Buiten scouting ben ik ook een actief baasje. Ik werk in de zorg en de horeca, ben actief bij de afdeling Hengelo van GroenLinks, coach bij ‘365 dagen succesvol’, lees graag en maak af en toe ook nog een wandeling.