Vacature: Plaatsvervangend Lid Landelijke Raad ( v )

REGIO TWENTELAND ZOEKT :

Een Plaatsvervangend Lid Landelijke Raad ( v )

Landelijke raad

De landelijke raad is het hoogste orgaan van Scouting Nederland en wordt gevormd door de vertegenwoordigers van de regio’s en het waterwerk en het landelijk bestuur. Per regio is er één afgevaardigde op de landelijke raad en in totaal drie afgevaardigden vanuit het waterwerk. De landelijke raad is het besluitvormende en tegelijkertijd ook het controlerende orgaan van de Vereniging Scouting Nederland en komt twee keer per jaar bij elkaar: in juni en in december.

Commissies landelijke raad

Financiële commissie

De financiële commissie is volgens het huishoudelijk regelement een vaste commissie van de landelijke raad. De financiële commissie adviseert de landelijke raad over de jaarrekening en begroting van Scouting Nederland.

Introductie- en begeleidingscommissie

De introductie- en begeleidingscommissie is een door de landelijke raad zelf ingestelde permanente commissie, die de introductietraining voor nieuwe raadsleden organiseert en daarnaast de leden van de landelijke raad begeleidt in een goed verloop van de landelijke raad.

Commissie landgoed

De commissie landgoed is een door de landelijke raad zelf ingestelde tijdelijke commissie, die de landelijke raad adviseert over de voortgang van de ontwikkeling van Scoutinglandgoed Zeewolde.

 

Ben jij de vrouw die wij zoeken ?

Betrokken, niet vies van een discussie, je voelt je thuis in overlegsituaties en je zou graag mee willen beslissen over de richting en de inhoud van alles wat er in onze vereniging speelt ?

Dan willen we heel graag met jou in gesprek om te kijken of jij ons bestuur komt versterken als plaatsvervangend Landelijk Raadslid. Samen met onze huidige afgevaardigde ga je de Raad voorbereiden, de Regioraad informeren over wat er speelt in de Landelijke Raad, en bezoek je nu en dan een groep in de regio om kennis te maken en te zien/horen wat er zoal speelt . Tenslotte vertegenwoordig jij samen met je collega naast de Regio, vooral de Groepen.

Lijkt dit je wat ?

Neem vooral contact met ons op !

Scouting Regio Twenteland,

Landelijke Raad,